Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό εννέα μηνών το ευρώ στο 1.0860 δολ.

Πιέσεις ασκούνται στο ευρώ. Οριακά πάνω από το 1,21 δολ. κρατιέται η στερλίνα. Ισχυρή άνοδος για το δολάριο έναντι του γεν.

Σε χαμηλό εννέα μηνών διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου με τους επενδυτές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού να αναμένουν από τη Fed να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων πριν το τέλος του χρόνου.

Χθες, ο Κεντρικός Τραπεζίτης του Σικάγο, Charles Adams προέβλεψε ότι η Fed θα προχωρήσει σε τρεις αυξήσεις επιτοκίων έως το τέλος του 2017.

Το ευρώ σημειώνει πτώση 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,0860 δολ. από 1,0880 την Δευτέρα. Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,0854 έως 1,0888 δολ.

Παράλληλα, το δολάριο ενισχύεται 0,7% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 104,84 γεν από 104,18 την προηγούμενη μέρα.

H στερλίνα κινείται πτωτικά 1,1% έναντι του δολαρίου στο 1,2111 από 1,2238 την Δευτέρα.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας θα παρουσιαστεί ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής των Λόρδων για να συζητήσει τις οικονομικές συνέπειες του Brexit, ενώ τα σχόλιά του έχουν την ικανότητα να αναταράξουν το βρετανικό νόμισμα.

Οι traders υπογραμμίζουν πως, με τους επενδυτές να «ζυγίζουν» την πιθανότητα άμεσης μείωσης των επιτοκίων από την BoE, ένας πιο επιθετικός τόνος από τον Κάρνεϊ μπορεί να πιέσει τη στερλίνα χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v