Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται η στερλίνα

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται 0,09% έναντι του αμερικανικού, στο 1,2309 δολάριο. Ανοδικά κινείται και το ευρώ, κατά 0,05% στο 1,0986 δολάριο.

Ανοδικά κινείται η στερλίνα, ενώ νωρίτερα σήμερα άγγιξε υψηλά οκτώ ημερών, αφότου δικηγόρος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το κοινοβούλιο θα πρέπει να επικυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία κάνει η Βρετανία με την ΕΕ. Οι ειδικοί, πάντως, πιστεύουν ότι η ανάκαμψη δε θα έχει διάρκεια.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 0,09% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,2309 δολάριο.

Το βρετανικό νόμισμα δεν αντέδρασε πολύ μετά τη σημερινή δημοσιοποίηση στοιχείων που κατέδειξαν ότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας επιβραδύνθηκε τους τρεις μήνες μέχρι τον Αύγουστο. Τα δεδομένα υπαινίσσονται μικρό πλήγμα στην αγορά εργασίας από το δημοψήφισμα και την απόφαση για Brexit.

Στο μεταξύ, ο νομικός James Eadie που εκπροσωπεί τη βρετανική κυβέρνηση στο ανώτατο δικαστήριο αυτή την περίοδο, σε μια υπόθεση που εξετάζει το ποιος έχει το δικαίωμα να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες «διαζυγίου» Βρετανίας-ΕΕ, υποστήριξε την Τρίτη ότι το κοινοβούλιο –και όχι μόνο η Συντηρητική κυβέρνηση της χώρας- «πιθανότατα» θα πρέπει να επικυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία Brexit επιτευχθεί.

«Αυτό βοήθησε να βελτιωθεί το αίσθημα απέναντι στη στερλίνα, οπότε είχαμε μια μέτρια ανακούφιση από το ράλι χθες», τόνισε ο Lee Hardman, οικονομολόγος στην Bank of Tolyo-Mitsubishi, ο οποίος ειδικεύεται στις ισοτιμίες.

«Αλλά για να διατηρηθεί αυτό το ανοδικό momentum και για να δούμε μια μεγαλύτερη ανάκαμψη, θα πρέπει να δούμε τα δικαστήρια να αποφαίνονται ότι η κοινοβουλευτική έγκριση είναι απαραίτητη για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 –κατά την άποψή μας αυτό είναι πιο σημαντικό και η αγορά θα πρέπει να είναι ευαίσθητη σε αυτή την εξέλιξη», πρόσθεσε.

Το ευρώ ενισχύεται ελαφρώς έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά 0,05% στο 1,0986 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v