Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικό χαμηλό «βουλιάζει» η τουρκική λίρα

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στην τουρκική λίρα που κινείται σε νέα χαμηλά έναντι του δολαρίου. Μικρή πτώση για την στερλίνα. Σημαντική άνοδος για το γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Σε ιστορικό χαμηλό υποχωρεί η τουρκική λίρα ενώ σε κλοιό πιέσεων παραμένει η στερλίνα καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για ένα κακό Brexit.

Σημειώνεται ότι τα πρακτικά της Fed που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα δεν κατάφεραν να δώσουν ώθηση στο δολάριο αν και φαίνεται πως η αύξηση των επιτοκίων είναι πλέον κοντά.

Η στερλίνα υποχωρεί 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,2194 από 1,2207 την προηγούμενη μέρα. Νωρίτερα το βρετανικό νόμισμα είχε φτάσει να «βουλιάζει» έως το 1,2133 δολ.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1030 δολ. από 1,1008 την Τετάρτη. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,0986 έως 1,1041 δολ.

Αντίστοιχα, το δολάριο υποχωρεί 0,8% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 103,39 γεν από 104,20 την προηγούμενη μέρα.

Παράλληλα, σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχωρεί το τουρκικό νόμισμα έναντι του δολαρίου, καθώς χειροτερεύει η άποψη των επενδυτών για μια χώρα που βρίσκεται σε έντονη πολιτική αναταραχή και η οποία φαίνεται να οδεύει προς μια πρωτοφανή συγκέντρωση εξουσίας από την πρόεδρό της.

Η τουρκική λίρα κινείται 0,6% χαμηλότερα έναντι του δολαρίου, στα 3,102 δολάρια, ενώ από την αρχή του έτους έχει χάσει το 6% της αξίας της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v