Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 1,22 δολάρια η στερλίνα

Η στερλίνα διαπραγματεύεται κάτω από τα 1,22 δολάρια, λόγω της ανόδου των αποδόσεων των gilts αλλά και των αναφορών στα ΜΜΕ για διαφωνίες μεταξύ του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας και των άλλων υπουργών αναφορικά με τους όρους του Brexit. Στα 1,099 δολάρια το ευρώ με το βλέμμα στην ΕΚΤ.

Λίγο χαμηλότερα από τα 1,10 δολάρια σταθεροποιείται το ευρώ, εν όψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, καθώς εκτιμάται πως οι αρμόδιοι για την χάραξη της νομισματικής πολιτικής αρχίζουν να εξετάζουν περιορισμό από το επόμενο έτος του όγκου της επιπλέον έκτακτης βοήθειας που δίνεται στην οικονομία της ευρωζώνης.

Αντιθέτως, το βρετανικό νόμισμα διαπραγματεύεται κάτω από τα 1,22 δολάρια, λόγω της ανόδου των αποδόσεων των gilts αλλά και των αναφορών στα ΜΜΕ για διαφωνίες μεταξύ του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας και των άλλων υπουργών αναφορικά με τους όρους της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,0994 δολάρια (+0,2%), ενώ η στερλίνα υποχωρεί κατά 0,14% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,2171 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v