Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η στερλίνα

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,04% έναντι του αμερικανικού στο 1,2236 δολάριο. Το ευρώ εμφανίζει άνοδο 0,10% και διαπραγματεύεται στο 1,0895 δολάριο.

Ενισχύεται ελαφρώς η στερλίνα χάρη στο βελτιωμένο αίσθημα των παγκόσμιων αγορών απέναντι στα ρίσκα, αν και οι προσδοκίες πως η βρετανική οικονομία θα υποστεί πλήγμα από το Brexit περιορίζουν την άνοδο του νομίσματος.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 0,04% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2236 δολάριο.

Αυτή την εβδομάδα η προσοχή είναι στραμμένη στην ανάγνωση για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί την Πέμπτη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις η οικονομία θα επιβραδυνθεί και θα αναπτυχθεί κατά 0,3% στο τρίμηνο.

Η έκθεση θα αποτελέσει την πρώτη ανάγνωση για τις επιδόσεις της ευρύτερης οικονομίας στον απόηχο του δημοψηφίσματος, ενώ οι μέχρι στιγμής ενδείξεις υπαινίσσονται πως η οικονομία αντέχει και η χώρα μάλλον θα αποφύγει την ύφεση.

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,10% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,0895 δολάριο.

Το δολάριο υποχωρεί ελαφρώς, ωστόσο νωρίτερα σήμερα άγγιξε υψηλά εννέα μηνών χάρη στις προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων από τη Fed, αλλά και στη νίκη της Χίλαρι Κλίντον στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση.

Αυτή τη στιγμή, ο δείκτης DXY εμφανίζει μικρή πτώση 0,08% σε 98,59.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v