Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά για τη στερλίνα, σε υψηλά επτά μηνών το δολάριο

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί 0,37% έναντι του αμερικανικού στο 1,2209 δολάριο. Το ευρώ εμφανίζει πτώση 0,33% στο 1,0894 δολάριο λόγω Ντράγκι. Σε πορεία προς τρίτη εβδομαδιαία άνοδο το δολάριο.

Υποχωρεί η στερλίνα λόγω των προσδοκιών πως θα πληγεί η βρετανική οικονομία εξαιτίας της σκληροπυρηνικής στάσης του ευρωπαϊκού μπλοκ στις διαπραγματεύσεις εξόδου της Βρετανίας.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,37% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2209 δολάριο.

Το Reuters μεταδίδει πως η Τερέζα Μέι, η οποία βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή σύνοδο, προσπάθησε σήμερα να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για το Brexit. Ωστόσο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την προέτρεψε να προετοιμαστεί για σκληρές διαπραγματεύσεις.

Το δολάριο εμφανίζει ισχυρή άνοδο και άγγιξε σήμερα υψηλά επτά μηνών έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων. Το αμερικανικό νόμισμα οδεύει προς την τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδό του.

Ο δείκτης DXY ενισχύεται κατά 0,21% σε 98,54.

To ευρώ υποχωρεί κατά 0,33% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,0894 δολάριο.

«Το ευρώ εξακολουθεί να ''γλύφει τις πληγές του'' μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΚΤ, στην οποία ο Ντράγκι δήλωσε δυναμικά ότι δεν θα υπάρξει tapering», εξηγούν οι αναλυτές της RBC Capital Markets.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v