Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το ευρώ με Ντράγκι στο προσκήνιο

Το ευρώ δεν εμφανίζει μεταβολή έναντι του αμερικανικού νομίσματος και διαπραγματεύεται στο 1,0975 δολάριο. Η στερλίνα υποχωρεί κατά 0,16%, στο 1,2266 δολάριο.

Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, αν και νωρίτερα σήμερα άγγιξε χαμηλά τριών μηνών εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ και με την προσοχή στο Μάριο Ντράγκι και το μέλλον του προγράμματος αγορών ομολόγων.

Αυτή τη στιγμή το ευρωπαϊκό νόμισμα δεν εμφανίζει μεταβολή έναντι του αμερικανικού και διαπραγματεύεται στο 1,0975 δολάριο.

Το Reuters αναφέρει ότι η κεντρική τράπεζα δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο πρόγραμμα αγορών περιουσιακών στοιχείων μέχρι το Δεκέμβριο, ωστόσο οι επενδυτές αναζητούν περισσότερη σαφήνεια από την πλευρά του Μάριο Ντράγκι, επάνω στις πρόσφατες εικασίες ότι η ΕΚΤ ενδέχεται να αρχίσει να περιορίζει τις αγορές.

Τυχόν ενδείξεις ότι το διοικητικό συμβούλιο συζητά μείωση των αγορών, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άνοδο των αποδόσεων των κυβερνητικών ομολόγων της ευρωζώνης, πράγμα που θα πιέσει ανοδικά και το κοινό νόμισμα.

«Το ευρώ είναι λίγο πιο χαλαρό πριν τη συνεδρίαση και δε θα εκπλαγώ αν δω κάποια ανάκαμψη αργότερα», ανέφερε ο Niels Christensen της Nordea νωρίτερα σήμερα, όταν το νόμισμα κυμαινόταν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο στρατηγικός αναλυτής εκτιμά πως ο Ντράγκι θα επαναλάβει τη δέσμευσή του για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και θα απορρίψει τις φήμες για περιορισμό των αγορών ομολόγων.

Η στερλίνα υποχωρεί κατά 0,16% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2266 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v