Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά η στερλίνα μετά τις ανακοινώσεις Lloyds

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή στη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας την επόμενη εβδομάδα, στην οποία αναμένεται να αποφασίσει μείωση των επιτοκίων κατά τουλάχιστον 25 μ.β.. Ενισχύεται το γεν.

Πτώση που ξεπερνά το 0,5% καταγράφει η στερλίνα έναντι του ευρώ, με την ανακοίνωση της Lloyds για περικοπή 3000 θέσεων εργασίας να δείχνει τις ανησυχίες ότι οι προοπτικές της βρετανικής οικονομίας θα επιδεινωθούν τους επόμενους μήνες μετά την απόφαση για Brexit.

Οι επενδυτές αναμένουν την συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας την επόμενη εβδομάδα, στην οποία αναμένεται να αποφασίσει μείωση των επιτοκίων κατά τουλάχιστον 25 μ.β.

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,64% έναντι του ευρωπαϊκού, στις 0,8416 πένες, ενώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου υποχωρεί κατά 0,33% στα 1,3180 δολάρια.

Αντιθέτως, το δολάριο υποχωρεί έναντι του γεν κατά 0,63% στα 104,74 γεν, καθώς «ξεθωριάζουν» οι προσδοκίες για τα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, ενώ έναντι του ευρώ υποχωρεί κατά 0,33% στα 1,1092 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v