Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η στερλίνα μετά τη δημοσιοποίηση των PMI

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί 0,90% σε 1,3113 δολάριο. Αναμένεται πιο επιθετική προσέγγιση από την Τράπεζα της Αγγλίας μετά τη δημοσιοποίηση των απογοητευτικών στοιχείων για την επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούλιο.

Πτωτικά κινείται η στερλίνα μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας της Markit που κατέδειξε μεγάλη υποχώρηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της εμπιστοσύνης στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,90% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,3113 δολάριο.

Οι απαισιόδοξες μετρήσεις τονώνουν τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αναγκαστεί να κινηθεί πιο επιθετικά τον επόμενο μήνα προκειμένου να τονώσει την οικονομία.

Ο PMI υπηρεσιών βρέθηκε τον Ιούλιο στο 47,4 από 52,3 τον Ιούνιο, δηλαδή στα χαμηλότερά του από το Μάρτιο του 2009. Παράλληλα, ο PMI μεταποίησης υποχώρησε σε 49,1 από 52,1 τον Ιούνιο, το οποίο αντανακλά τη χαμηλότερη ανάγνωση από τον Απρίλιο του 2009.

«Η απαράδεκτη ανάγνωση θα σημαίνει ότι η BoE σίγουρα θα χαλαρώσει την νομισματική πολιτική κατά τη συνεδρίαση του Αυγούστου, πιθανώς τόσο με μείωση του επιτοκίου όσο και με άλλον έναν γύρο ποσοτικής χαλάρωσης», εκτίμησε ο Jake Trask, στρατηγικός αναλυτής στα νομίσματα, στην UΚForex.

Το ευρώ υποχωρεί ελάχιστα, κατά 0,04%, στο 1,1024 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v