Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται η τουρκική λίρα έναντι δολαρίου

Σε ανοδική πορεία το τουρκικό νόμισμα μετά την υποχώρηση των ανησυχιών για την απόπειρα πραξικοπήματος το Σαββατοκύριακο. Η λίρα ενισχύεται 2,1% σε 2,9573 δολάρια και το ευρώ ανεβαίνει κατά 0,18% σε 1,1057. Ανοδικά και η στερλίνα.

Η τουρκική λίρα ενισχύεται έναντι του δολαρίου ανακάμπτοντας από την μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρησή της εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια, καθώς η τουρκική κυβέρνηση ανέκτησε τον έλεγχο της χώρας και περιορίζονται οι ανησυχίες που επέφερε η απόπειρα πραξικοπήματος.

Το τουρκικό νόμισμα ενισχύεται κατά 2,1% σε 2,9573 δολάρια, έπειτα από πτώση της τάξης του 4,7% την Παρασκευή, την μεγαλύτερη υποχώρησή του από τον Οκτώβριο του 2008.

Ευρώ και στερλίνα επίσης κινούνται ανοδικά.

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,18% σε 1,1057 δολάριο, εφόσον η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά για τις τουρκικές εξαγωγές και την μεγαλύτερη πηγή τουριστών για τη χώρα της Μεσογείου.

Η βρετανική λίρα ανεβαίνει κατά 0,60% σε 1,3267 δολάριο, καθώς ο Martin Weale, φορέας χάραξης πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, τόνισε πως δεν είναι σίγουρος ότι θα στηρίξει μια μείωση των επιτοκίων στην συνάντηση του επόμενου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v