Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διολισθαίνει το γεν εν αναμονή των μέτρων Άμπε

Τα μέτρα τόνωσης της ιαπωνικής οικονομίας αναμένει η αγορά, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για "πακέτο" 28 τρισ. γεν. Σήμερα οι ανακοινώσεις της Fed.

Οι πληροφορίες ότι το πακέτο μέτρων τόνωσης της ιαπωνικής οικονομίας –το οποίο θα ανακοινωθεί επισήμως την επόμενη εβδομάδα- θα είναι μεγαλύτερο του αναμενόμενου, οδήγησε σε σημαντική υποχώρηση του γεν, καθώς οι επενδυτές «στοιχηματίζουν» πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα προχωρήσει και αυτή σε νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης προκειμένου να αποδυναμώσει το ιαπωνικό νόμισμα.

Πάντως, η Τράπεζα της Ιαπωνίας διέψευσε και πάλι ότι εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγων 40ετούς και 50ετούς διάρκειας.

Το πρωί ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο Σίνζο Άμπε θα ανακοινώσει «πακέτο» 28 τρισ. γεν, τα 13 τρισ. εκ των οποίων θα αφορούν σε δημοσιονομικά μέτρα, με αύξηση κρατικών δαπανών και χορήγηση δανείων.

Το γεν υποχωρεί κατά 0,74% έναντι του δολαρίου, στα 105,43 γεν, ενώ νωρίτερα η πτώση ξεπερνούσε το 1%. Έναντι του ευρώ, το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,89% στα 116,01 γεν.

Εν τω μεταξύ, το ευρώ κινείται 0,12% έναντι του δολαρίου, στα 1,10 δολάρια, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed, η οποία εκτιμάται ότι θα δώσει έναν πιο αισιόδοξο τόνο για την οικονομία, κάτι που ίσως ενισχύσει τις προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v