Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική ανάκαμψη για το δολάριο με macro, Eλλάδα στο προσκήνιο

Οι πληροφορίες για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Σεπέμβριο ωθούν υψηλότερα το δολάριο σε σχέση με το ευρώ μετά τις πιέσεις των τελευταίων ημερών.

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται σήμερα στο ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας στις ΗΠΑ ενισχύουν τη ζήτηση για το αμερικανικό νόμισμα.

Συγκεκριμένα το δολάριο κινείται ανοδικά μετά από δηλώσεις αξιωματούχου της Fed ότι ενδεχόμενος τα επιτόκια να αυξηθούν ακόμα και τον Σεπτέμβριο αν συνεχιστεί η ροή καλών μακροοικονομικών στοιχείων.

Επιπλέον παραμένουν στο προσκήνιο οι ευνοϊκές ελληνικές εξελίξεις καθώς η κομισιόν εξέφρασε αισιοδοξία για συμφωνία εντός της εβδομάδας, χωρίς ωστόσο να έχει κάποιο θετικό αντίχτυπο στο κοινό ευρωπαικό νόμισμα.

Το ευρώ υποχωρεί 1,5% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1169 δολ. από 1,1341 τη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1136 έως 1,1347 δολ.

Παράλληλα, το δολάριο κινείται ανοδικά 0,4% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 123,82 γεν από 123,36 την προηγούμενη μέρα.

Επιπλέον, η ισοτιμία βρετανικής λίρας- δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,5737 έναντι 1,5825 τη Δευτέρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v