Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στο ευρώ και μετά τον Ντράγκι

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω των δυσμενών ελληνικών εξελίξεων. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και η συνέντευξη τύπου του Μάριο Ντράγκι.

Σε κλοιό πιέσεων παραμένει το ευρώ μετά τη συνέντευξη τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Ειδικότερα, ο Ντράγκι υποστήριξε σήμερα ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Αθήνας και ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες όσο παραμένουν φερέγγυες και διαθέτουν επαρκή collaterals.

Νωρίτερα, το ευρώ υποχωρούσε αισθητά σε σχέση με το δολάριο εξαιτίας της κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας- δανειστών το Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον, οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στο Eurogroup της Πέμπτης αλλά και στη συνεδρίαση της FOMC, αναμένοντας ενδείξεις από τη Fed για το χρόνο αύξησης των επιτοκίων.

Το ευρώ υποχωρεί 0,3% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1237 δολ. από 1,1267 την Παρασκευή. Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1190 έως 1,1268 δολ.

Παράλληλα, το δολάριο κινείται πτωτικά 0,1% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 123,4050 γεν από 123,3960 την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ισοτιμία βρετανικής λίρας- δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,5527 από 1,5562 την Παρασκευή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v