Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικές πιέσεις στο ευρώ

Λίγο χαμηλότερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, με τις προσδοκίες μεταβλητότητας για τον επόμενο μήνα να αγγίζουν το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2011.

Νευρικότητα στην αγορά νομισμάτων, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές, με το ευρώ να υποχωρεί κατά 0,6% στα 1,12 δολάρια, έχοντας νωρίτερα αγγίξει το χαμηλό των 1,1195 δολαρίων.

Η ισοτιμία ευρώ/γεν διαμορφώνεται στα 138,66 γεν, ενώ το δολάριο ενισχύεται έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 123,54 υεν.

Οι Financial Times σχολιάζουν πως, μπορεί να μην η σημερινή πτώση του ευρώ να μην είναι πολύ μεγάλη, όμως οι προσδοκίες μεταβλητότητας για τον επόμενο μήνα έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 5%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2011. Το «άλμα» αυτό σημαίνει πως είναι πλέον πιο ακριβό οι traders των options να «στοιχηματίζουν» στην κατεύθυνση του συναλλάγματος.

«Η Ελλάδα παραμένει ένα συνεχές ρίσκο για το επενδυτικό κλίμα και πλέον βρισκόμαστε μόλις δυο εβδομάδες από μια πιθανή χρεοκοπία της χώρας», σύμφωνα με τον αναλυτή της FXTM Jameel Ahmad. Άλλοι επενδυτές, πάντως, δηλώνουν έκπληκτοι για το γεγονός πως η πτώση του ευρώ δεν ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στο Eurogroup της Πέμπτης, αλλά και στην συνεδρίαση της FOMC, αναμένοντας ενδείξεις για το αν η Fed θα προχωρήσει τελικά σε αύξηση των επιτοκίων της αργότερα φέτος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v