Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη μέρα ενισχύθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου

Για τρίτη διαδοχική ημέρα κινείται χαμηλότερα το αμερικανικό νόμισμα σε σχέση με το ευρώ. Στο επίκεντρο οι ανησυχίες για τα επιτόκια στις ΗΠΑ.

Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων εντός του 2015.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, τα καλά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ ενδεχομένως να οδηγήσουν τη Fed σε πρόωρη αύξηση των επιτοκίων, γεγονός που θα θέσει σε κίνδυνο την αναπτυξιακή πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σήμερα το δολάριο υποχωρεί 0,3% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1315 δολ. από 1,1282 την Τρίτη. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1264 έως 1,1385 δολ.

Αντίστοιχα, το δολάριο υποχωρεί 1,2% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 122,78 γεν έναντι 124,34 την προηγούμενη μέρα. Σημειώνεται ότι η σημερινή άνοδος στο γεν οφείλεται στη δήλωση του Κεντρικού Τραπεζίτης της Ιαπωνίας ότι δεν βλέπει πιθανή περεταίρω υποχώρηση του νομίσματος για φέτος.

Παράλληλα, η ισοτιμία βρετανικής λίρας- δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,5526 από 1,5386 την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v