Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 12 ετών το δολάριο έναντι του γεν

Το αμερικανικό νόμισμα έφτασε να διαπραγματεύεται στα 125,07 γεν νωρίτερα σήμερα, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2002. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη δίνουν ώθηση στο ευρώ, που κινείται και πάλι πάνω από τα 1,10 δολάρια.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 12 ετών κινήθηκε το δολάριο έναντι του γεν, ξεπερνώντας προς στιγμήν και τα 125 γεν, για να υποχωρήσει λίγο αργότερα καθώς οι επενδυτές προσάρμοσαν τις θέσεις τους.

Το αμερικανικό νόμισμα έφτασε να διαπραγματεύεται στα 125,07 γεν νωρίτερα σήμερα, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2002, ενώ τώρα υποχωρεί στα 124,78 γεν.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, που διαμορφώθηκε στο 0,3% τον προηγούμενο μήνα, δίνουν ώθηση στο ευρωπαϊκό νόμισμα, με την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου κινείται υψηλότερα των 1,10 δολαρίων, και συγκεκριμένα στα 1,1042 δολάρια.

Σημειώνεται πως πολλοί παίκτες της αγοράς εκτιμούν πως το δολάριο θα ανατιμηθεί λόγω της διαφοροποίησης στη νομισματική πολιτική και τις οικονομικές συνθήκες μεταξύ των ΗΠΑ, της ευρωζώνης και της Ιαπωνίας.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στην αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v