Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 1,10 δολάρια το ευρώ

Το ευρωπαϊκό νόμισμα έφτασε να υποχωρεί έως τα 1,0939 δολάρια, για να ανακάμψει λίγο αργότερα στα 1,0982 δολάρια. Την προηγούμενη εβδομάδα η ισοτιμία διαμορφώνονταν στα 1,1150 δολάρια. Επανέρχεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο ισοτιμίας 1 προς 1 μέχρι το τέλος του έτους.

Χαμηλότερα από τα 1,10 δολάρια παραμένει η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα, λόγω της αβεβαιότητας σε ότι αφορά το μέλλον της Ελλάδας.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα έφτασε να υποχωρεί έως τα 1,0939 δολάρια, για να ανακάμψει λίγο αργότερα στα 1,0982 δολάρια. Την προηγούμενη εβδομάδα η ισοτιμία διαμορφώνονταν στα 1,1150 δολάρια.

«Το ευρώ συνεχίζει να περιμένει τους τίτλους από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην υπάρχει συμφωνία και οι διεθνείς πιστωτές φαίνονται να υποδηλώνουν πως δεν επίκειται συμφωνία», σχολιάζει η Citigroup.

Η ενίσχυση του δολαρίου, μετά τα νέα στοιχεία που έδειξαν βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας και τις δηλώσεις της προέδρου της Fed για αύξηση των επιτοκίων φέτος, επαναφέρουν στο τραπέζι τις εκτιμήσεις για ισοτιμία 1 προς 1 με το ευρώ.

Ο αναλυτής της Oanda, Craig Erlam, ανέφερε σε σημείωμά του πως αν δεν υπάρξει αλλαγή στο outlook της Fed, τότε «η μακροπρόθεσμη τάση στο δολάριο θα επαναληφθεί και παραμένουμε σε τροχιά επίτευξης ισοτιμίας 1 προς 1 το δ' τρίμηνο». Την εκτίμηση αυτή, σύμφωνα με το Marketwach, φαίνεται να συμμερίζονται αρκετοί ακόμα αναλυτές.

Ο Marc Chandler της Brown Brothers Harriman & Co εκτιμά πως υπάρχει πιθανότητα 72% για ισοτιμία των νομισμάτων μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η Royal Bank of Scotland εκτιμά πως στο τέλος του έτους το ευρώ θα υποχωρήσει στα 98 σεντς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v