Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από το 1,09 δολ. το ευρώ

Σε πτωτικό κλοιό παραμένει το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος. Επιπλέον, τα καλά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ ωθούν το αμερικανικό νόμισμα.

Νέες πιέσεις ασκούνται στο ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα καλά στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Μάιο και η αύξηση στις τιμές κατοικιών τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, επανέφεραν στο προσκήνιο ενδεχόμενη απόφαση της Fed για αύξηση των επιτοκίων το Σεπτέμβριο. Η προοπτική αύξησης των επιτοκίων προκάλεσε αυξημένη ζήτηση για το δολάριο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Marketwatch, διατηρούνται οι πιέσεις στο ευρώ στον απόηχο της δήλωσης Έλληνα υπουργού ότι η Αθήνα δεν έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ.

Το δολάριο ενισχύεται 0,7% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0899 δολ. από 1,0978 τη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι σήμερα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,0886 έως 1,0983 δολ.

Επιπλέον, το δολάριο έπιασε υψηλό οχτώ ετών σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα καθώς νωρίτερα ενισχυόταν 1,4% στα 123,2 γεν. Τώρα το γεν σημειώνει άνοδο 1,1% στα 122,91.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v