Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα $1,11 το ευρώ μετά τις δηλώσεις Κερέ

Σε χαμηλότερο επίπεδο έναντι των άλλων νομισμάτων υποχωρεί το ευρώ λόγω της προαναγγελίας του Μπενουά Κερέ πως η ΕΚΤ θα αυξήσει τις αγορές τίτλων τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι των κύριων νομισμάτων, μετά τη δημοσιοποίηση των σχολίων του μέλους της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ για την αγορά ομολόγων.

Όπως δήλωσε, το πρόσφατο selloff στην αγορά ομολόγων ήταν μια φυσιολογική διόρθωση, αν και η ταχύτητα με την οποία έγινε δείχνει μια «ακραία αστάθεια» στην αγορά, ενώ παράλληλα προανήγγειλε την αγορά περισσοτέρων ομολόγων από την ΕΚΤ τον Μάιο και τον Ιούνιο, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, λόγω της αναμενόμενης μείωσης της ρευστότητας κατά την περίοδο των θερινών διακοπών (Ιούλιο και Αύγουστο). Ο ίδιος σημείωσε πως αν χρειαστεί, μπορεί να υπάρξει μείωση των αγορών τον Σεπτέμβριο, όταν θα αρχίσει και πάλι να βελτιώνεται η ρευστότητα στην αγορά.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 1,2% στα 1,1169 δολάρια, από 1,1317 δολάρια χθες, ενώ καταγράφει πτώση 1,24% έναντι του γεν στα 134,15 γεν και κατά 0,99% έναντι της στερλίνας στις 71,57 πένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v