Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψε το δολάριο

Επέστρεψε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών για το δολάριο. Κάτω από το 1,14 διαπραγματεύεται το ευρώ. Στο επίκεντρο τα αμερικανικά οικονομικά στοιχεία και η Fed.

Δυναμικά ξεκίνησε η νέα εβδομάδα για το δολάριο καθώς ανακάμπτει μετά από τέσσερις διαδοχικές ημέρες πιέσεων έναντι του ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα κατώτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα, σε λιανικές πωλήσεις και καταναλωτική εμπιστοσύνη, είχαν οδηγήσει το δολάριο χαμηλότερα σε σχέση με το ευρώ για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα.

Επιπλέον κάποιοι επενδυτές επισημαίνουν ότι τα τελευταία απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία ενδεχομένως να καθυστερήσουν περεταίρω την απόφαση της Fed για αύξηση των επιτοκίων.

Το ευρώ υποχωρεί 0,8% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1349 δολ. έναντι 1,1449 την Παρασκευή. Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1339 έως 1,1449 δολ.

Επιπλέον, το δολάριο σημειώνει άνοδο 0,5% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 119,7860 γεν από 119,2740 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v