Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική ανάσα για το ευρώ στο 1,1256 δολ.

Ανακάμπτει το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά το σερί πιέσεων των τελευταίων ημερών. Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της Fed. Προβληματίζουν οι ελληνικές εξελίξεις.

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου παρά τις ανησυχίες για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας- δανειστών δείχνουν να έχουν παγώσει ενώ πλέον εκφράζονται δημόσια ανησυχίες για πιθανό Grexit ή ακόμα και για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η συνεδρίαση της Fed όπου μεταξύ άλλων οι επενδυτές αναμένουν ενδείξεις για τον χρόνο αύξησης των επιτοκίων.

Το ευρώ ενισχύεται 0,1% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1256 δολ. από 1,1250 την Τρίτη. Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1239 έως 1,1293 δολ.

Παράλληλα, το δολάριο κινείται ανοδικά 0,7% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 124,18 γεν από 123,35 την προηγούμενη μέρα.

Επιπλέον η ισοτιμία βρετανικής λίρας- δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,5714 έναντι 1,5648 την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v