Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες πιέσεις στο ευρώ υπό το φόβο της Ελλάδας

Χαμηλότερα κινείται το ευρώ με τους επενδυτές να ανησυχούν για τις ελληνικές εξελίξεις. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας.

Πιέσεις ασκούνται στο ευρώ καθώς έχουν "παγώσει" οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Νωρίς το πρωί, το ευρώ ξεκίνησε υψηλότερα, φτάνοντας έως το 1,1331 δολ. Ωστόσο η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη σε γερμανική εφημερίδα ότι δεν προτίθεται να καταθέσει νέο σχέδιο μεταρρυθμίσεων στους δανειστές, γύρισε πτωτικά το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον το Eurogroup της Πέμπτης αλλά και τη συνεδρίαση της FOMC που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη.

Το ευρώ υποχωρεί 0,4% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1245 δολ. από 1,1285 τη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1206 έως 1,1331 δολ.

Παράλληλα, το δολάριο κινείται πτωτικά 0,1% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 123,3240 γεν από 123,4130 την προηγούμενη μέρα.

Επιπλέον η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,5633 καθώς ο πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία αυξήθηκε 0,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v