Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 27 μηνών το ευρώ έναντι του δολαρίου

Νέες πιέσεις ασκούνται σήμερα στο ευρώ καθώς οι επενδυτές αναμένουν αύριο τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της ΕΚΤ. Ανακάμπτει το ρωσικό ρούβλι έναντι του δολαρίου.

Σε χαμηλό άνω των δύο ετών υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι μια σειρά από αδύναμα οικονομικά στοιχεία στην Ευρωζώνη θα υποχρεώσουν την ΕΚΤ να ανακοινώσει επιπλέον μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης την Πέμπτη.

«Το ευρώ αναμένεται να αποδυναμωθεί περεταίρω το 2015 έναντι του δολαρίου», προέβλεψε ο αναλυτής της Credit Agricole, Mark McCormick.

Το ευρώ υποχωρεί 0,6% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2309, πιάνοντας χαμηλό Αυγούστου 2012.

Επιπλέον, το δολάριο κινείται σε υψηλό επτά ετών σε σχέση με το γεν καθώς οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν πάνω από 200.000 για έβδομη φορά τους τελευταίους οχτώ μήνες.

Ειδικότερα το δολάριο ενισχύεται 0,4% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 119,72 γεν. Στον αντίποδα το ευρώ υποχωρεί σε σχέση με το γεν στα 147,34.

Το ρωσικό ρούβλι ανέκαμψε από το ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου καθώς η Κεντρική Τράπεζα της χώρας προχώρησε (σύμφωνα με πληροφορίες) στην πώληση από 600 εκατ. έως και 1 δισ. δολαρίων προκειμένου να στηρίξει το εθνικό νόμισμα.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v