Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει το δολάριο μετά από τριήμερη πτώση

Η βουτιά (έως 8%) στην τιμή του πετρελαίου ασκεί ισχυρές πιέσεις στην ισοτιμία της νορβηγικής κορόνας. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ μετά από τριήμερη πτώση.

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριάντα ημερών σημειώνει η νορβηγική κορόνα έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται κοντά σε χαμηλό πέντε ετών μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των μελών του ΟΠΕΚ.

Το εθνικό νόμισμα του μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου στην Ευρώπη υποχωρεί αισθητά σε σχέση με τα τρία ισχυρότερα νομίσματα (δολάριο, ευρώ, γεν) καθώς η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές σημειώνει βουτιά έως και 8%.

Όπως είχε προϊδεάσει από χθες ο Σαουδάραβας Υπουργός Ενέργειας, οι χώρες- μέλη του ΟΠΕΚ αποφάσισαν να μην μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου.

Επιπλέον το δολάριο υποχωρεί για τρίτη ημέρα έναντι του γεν καθώς τα τελευταία οικονομικά στοιχεία προβληματίζουν τους επενδυτές για τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας.

Παράλληλα το ευρώ υποχωρεί για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις μέρες καθώς απογοήτευσαν τα στοιχεία πληθωρισμού στη Γερμανία.

Η νορβηγική κορόνα σημειώνει πτώση 0,9% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 6,8964 αφού πρώτα είχε ανέλθει στις 5 Νοεμβρίου σε χαμηλό Μαρτίου 2009, στα 6,9346. Αντίστοιχα έναντι του ευρώ η νορβηγική κορόνα υποχωρεί 0,8% στα 8,6052.

Επιπλέον το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,2483.

Παράλληλα το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται 0,2% έναντι του δολαρίου στα 117,52.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v