Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει ανοδικά το αμερικανικό νόμισμα

Στα 1,3525 δολ. το ευρώ. Τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Νέο ιστορικό χαμηλό για την τουρκική λίρα.

Τα σενάρια για νέες κινήσεις από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στηρίζουν το δολάριο που ενισχύεται έναντι όλων των βασικών «ανταγωνιστών» του στην αγορά συναλλάγματος. Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει πως η Fed είναι κοντά στο να αποφασίσει νέα μείωση του προγράμματος ρευστότητας κατά τη συνεδρίαση του Ιανουαρίου..

Το ευρώ υποχώρησε στο 1,3525 δολ., μετά και την αιφνιδιαστική απογοήτευση από το γερμανικό δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW. Ο δείκτης υποχώρησε στο 61,7 τον Ιανουάριο από 62 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω άνοδο. Η εξέλιξη αυτή φέρνει και πάλι στο επίκεντρο των συζητήσεων την ΕΚΤ και το ενδεχόμενο νέων αποφάσεων για την στήριξη της οικονομίας.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,5% στα 104,72 γεν.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό κατρακύλησε και η τουρκική λίρα μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να μην στηρίξει το εθνικό νόμισμα με αύξηση επιτοκίων. Έτσι, τα επιτόκια έμειναν αμετάβλητα και η λίρα υποχώρησε στο 2,265 έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v