Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατά τα κέρδη του το δολάριο

Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,2% στα 104,76 γεν. Οριακές κινήσεις πραγματοποιεί το ευρωπαϊκό νόμισμα που ενισχύεται κατά 0,04% στα 1,3608 δολ.

Το αμερικανικό νόμισμα κρατά τα κέρδη του καθώς τα τελευταία στοιχεία της Eurostat επιβεβαιώνουν την υποχώρηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, ενώ παράλληλα υπάρχει μπαράζ θετικών ειδήσεων για την αμερικανική αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,2% έναντι του ιαπωνικού στα 104,76 γεν, σε μικρή απόσταση από το υψηλό πενταετίας στα 105,45 γεν. Οριακές κινήσεις πραγματοποιεί το ευρωπαϊκό νόμισμα που ενισχύεται κατά 0,04% στα 1,3608 δολ.

Νωρίτερα, η Eurostat επιβεβαίωσε την αρχική της εκτίμηση για υποχώρηση του πληθωρισμού της ευρωζώνης στο 0,8%. Οι επενδυτές έχο8υν επίσης ενθαρρυνθεί από τα όσα αναφέρει η Fed στην Μπεζ Βίβλο περί ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας και εκτιμούν πως η μείωση του προγράμματος ρευστότητας θα συνεχιστεί κατά το 2014. Η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία που ανακοινώνονται αργότερα την Τετάρτη για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v