Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ράλι των ομολόγων στηρίζει το ευρώ

Οι επιτυχημένες δημοπρασίες σε Ιρλανδία και Πορτογαλία που έδωσαν ώθηση στα ομόλογα της περιφέρειας είναι η βασική αιτία για την ανάκαμψη του ευρώ στα $1,3611.

Η αυξημένη ζήτηση για κρατικά ομόλογα της χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι η βασική αιτία για την ανάκαμψη του ευρώ από το χαμηλότερο επίπεδο μήνα έναντι του δολαρίου. Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα ενισχύεται στα 1,3611 δολ., από  1,3548 δολ. με τους επενδυτές να αποδίδουν τις εξελίξεις στο ράλι των ομολόγων της περιφέρειας και ειδικότερα στις επιτυχημένες δημοπρασίες Πορτογαλίας και Ιρλανδίας.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων Ισπανίας αλλά και Ελλάδας μειώθηκαν αυτή την εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010, καθώς Δουβλίνο και Λισαβόνα δοκίμασαν τις αγορές με απόλυτη επιτυχία.

Επίσης, ο Μάριο Ντράγκι απέδωσε την αιφνιδιαστική υποχώρηση του πληθωρισμού (στο 0,8% το Δεκέμβριο) σε τεχνικούς παράγοντες, απομακρύνοντας κατά συνέπεια το ενδεχόμενο νέας μείωσης των επιτοκίων. Τέλος, οι αγορές αναθάρρησαν και από την ανάπτυξη κατά 0,5% που ανακοίνωσε η Γαλλία για το τέταρτο τρίμηνο του έτους

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v