Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία στηρίζει το ευρώ

Οι δύο θετικές εκπλήξεις από το "μέτωπο" της οικονομίας που στήριξαν το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα $1,3652.

Οι δύο εκπλήξεις από την οικονομία της ευρωζώνης οδήγησαν σε μικρή ενίσχυση του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Η ανεργία στη Γερμανία κατέγραψε απροσδόκητη μείωση, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια για ισχυρή ανάκαμψη. Επίσης, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, παρά τις αντίθετες προβλέψεις, μειώθηκε στο 0,8% το Δεκέμβριο.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναγκάζεται να παραμείνει σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού» εξηγεί ο Tom Rogers του EY Eurozone Forecast.

Έτσι, το ευρώ ενισχύεται στα 1,3652 δολ. καταγράφοντας άνοδο 0,18%.

Το δολάριο ωστόσο, καλύπτει μέρος από το χαμένο έδαφος έναντι του ιαπωνικού γεν. Συγκεκριμένα το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,1% στα 104,36 γεν κυρίως λόγω των απογοητευτικών μεγεθών που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα για την αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης υπηρεσιών ISM τον Δεκέμβριο υποχώρησε καθώς διαμορφώθηκε στο 53% έναντι 53,9% τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2009 και συγκεκριμένα κατά 7 μονάδες ήτοι στο 49,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v