Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει το αμερικανικό νόμισμα

Οι θετικές εκπλήξεις από το μέτωπο της οικονομίας στηρίζουν το δολάριο. Η αναβάθμιση των προβλέψεων από την Παγκόσμια Τράπεζα και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Ανοδικά για δεύτερη συνεδρίαση κινείται το δολάριο με στήριξη από τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, αλλά και τα νέα στοιχεία για την οικονομία. Έτσι το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,1% έναντι του ιαπωνικού στα 104,35 γεν. Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 1,3625 δολ.

Η θετική έκπληξη από τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ αντιστάθμισε την απογοήτευση της Παρασκευής στο "μέτωπο" της ανεργίας. Παράλληλα, η Παγκόσμια Τράπεζα προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τη διεθνή οικονομία. Ειδικότερα για την ευρωζώνη, η πρόβλεψη ανάπτυξης αναβαθμίστηκε κατά 0,2% στο 1,1%. «Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει ισχυρότερη ανάπτυξη του παγκόσμιου ΑΕΠ» δήλωσε και ο Στίβεν Κόρι της LGT Group και συμπλήρωσε: "Οι προοπτικές για τα χρηματιστήρια είναι αρκετά ρόδινες και τα κέρδη έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν υψηλότερα».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v