Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο $1,3508 υποχώρησε το ευρώ

Έντονες διακυμάνσεις για το ενιαίο νόμισμα. Απόπειρα ανάκαμψης στα 1,3550 δολ. αφού υποχώρησε στα 1,3508 δολ. Τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ και οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την πορεία του ευρώ.

Απόπειρα ανάκαμψης από τα χαμηλά δύο μηνών πραγματοποιεί το ενιαίο νόμισμα, ενώ στην αγορά υπάρχουν σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ. Συγκεκριμένα, το ευρώ υποχώρησε νωρίς στην ασιατική αγορά, στο 1,35080 δολ. που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Νοεμβρίου. Έκτοτε ανακάμπτει και τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,3550 δολ.

Κλειδί είναι τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Νομίζουμε ότι η βασική κινητήριος δύναμη για την υποχώρηση του ευρώ είναι οι εντεινόμενη πεποίθηση στην αγορά για νέα δράση από την ΕΚΤ προκειμένου» εξηγεί ο Valentin Marinov της Citi.

Ο Chris Turner της ING προβλέπει περαιτέρω υποχώρηση του ευρώ στα 1,33 δο. Αυτή την εβδομάδα και στα 1,20 δολ. μέχρι τα τέλη του έτους καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προχωρά στη μείωση των προγραμμάτων ρευστότητας.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v