Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία στηρίζει την βρετανική στερλίνα

Η ισχυρή άνοδος των λιανικών πωλήσεων στη Βρετανία έδωσε ώθηση στη στερλίνα.

Η βρετανική στερλίνα είναι ο πρωταγωνιστής κατά τη σημερινή συνεδρίαση στην αγορά συναλλάγματος, καθώς καταγράφει ισχυρά κέρδη μετά τα απροσδόκητα στοιχεία για τη Γηραιά Αλβιόνα.

Συγκεκριμένα, η στερλίνα ενισχύεται έναντι του αμερικανικού νομίσματος κατά 0,5% στα 1,6439 δολ. Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,7% έναντι του βρετανικού νομίσματος στις 82,68 πένες.

Κινητήριος δύναμη για την στερλίνα ήταν η ισχυρή άνοδος των λιανικών πωλήσεων στη Βρετανία κατά 2,6% το Δεκέμβριο. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,3% που είναι και η μεγαλύτερη άνοδος από τον Οκτώβριο του 2004.

Έναντι του δολαρίου το ευρώ κινείται πτωτικά με υποχώρηση 0,2% στα 1,3599 δολ. καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέες εξελίξεις από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Νωρίτερα το ευρώ είχε  υποχωρήσει στα 1,3549 δολ., που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Δεκεμβρίου. Η προσοχή στρέφεται επίσης και στο μπαράζ μεγεθών που αναμένονται αργότερα για την αμερικανική οικονομία, όπως η βιομηχανική παραγωγή και ο δείκτης εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v