Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικά βήματα ανάκαμψης για το ευρώ

Το ενιαίο νόμισμα διαμορφώνεται στα 1,3425 δολ., ενώ την Πέμπτη υποχώρησε σε χαμηλό 7 εβδομάδων, αγγίζοντας ακόμη και το 1,3295 δολ. Η προσοχή στα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ.

Το ευρώ καλύπτει μέρος από το χαμένο έδαφος καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τα κρίσιμα στοιχεία της ανεργίας των ΗΠΑ που θα καθορίσουν και τη νομισματική πολιτική της Fed. Συγκεκριμένα, έναντι του δολαρίου το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,3425 δολ., ενώ την Πέμπτη υποχώρησε σε χαμηλό 7 εβδομάδων, αγγίζοντας ακόμη και το 1,3295 δολ.

Το τελευταίο 24ωρο τα «χτυπήματα» για το ευρώ ήταν αλλεπάλληλα. Από την αιφνιδιαστική μείωση επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μέχρι την υποβάθμιση της Γαλλίας από την Standard & Poor’s, αλλά και τα απροσδόκητα ισχυρά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στην ανεργία των ΗΠΑ. Εάν τα στοιχεία είναι ισχυρά, τότε θα αυξηθούν οι πιθανότητες για ταχύτερη έξοδο της Fed από τα αντισυμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής. Οι περισσότεροι αναλυτές όμως, είναι επιφυλακτικοί και δηλώνουν πως τα στοιχεία για την αγορά απασχόλησης των ΗΠΑ ενδεχομένως να επηρεάζονται αρνητικά από το κυβερνητικό λουκέτο των 16 ημερών στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, ο δείκτης ανεργίας εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 7,3% τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v