Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά το ευρώ με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Η αιφνιδιαστική υποχώρηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη σε χαμηλό 4ετίας αλλάζει το κλίμα στην αγορά συναλλάγματος. Τι περιμένουν οι αναλυτές από την ΕΚΤ.

Πτωτικά κινείται για δεύτερη συνεδρίαση το ευρώ με τους αναλυτές να επισημαίνουν πως τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη αλλάζουν την τάση στην αγορά συναλλάγματος. Την Πέμπτη ανακοινώθηκε αιφνιδιαστική μείωση του πληθωρισμού στο 0,7% που είναι χαμηλό 4ετίας και αρκετοί αναλυτές έσπευσαν να επισημάνουν ότι η ευρωζώνη φλερτάρει επικίνδυνα με τον αποπληθωρισμό. Κατά συνέπεια, εντείνονται και οι πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δράσει, ίσως ακόμη και με μείωση επιτοκίων.

Έτσι το ευρώ, μετά τη μεγαλύτερη υποχώρηση των τελευταίων έξι μηνών που κατέγραψε την Πέμπτη, εξακολουθεί να κινείται πτωτικά αγγίζοντας τα 1,3518 δολ. «Είναι σαφές ότι έχει υπάρξει σαφής αλλαγή του κλίματος στην αγορά για το ευρώ» εξηγεί και ο Τζον Χάρντι, της Saxo Bank και εξηγεί: «Η εντολή της ΕΚΤ αφορά την σταθερότητα των τιμών, άρα ο Ντράγκι έχει τώρα λόγους να κάνει κάτι ακόμη και κατά τη συνεδρίαση της προσεχούς εβδομάδας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v