Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πτωτική τροχιά το ευρώ με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Η αιφνιδιαστική μείωση του πληθωρισμού σε χαμηλό 4ετίας και η διατήρηση της ανεργίας σε επίπεδα ρεκόρ, αλλάζουν τα δεδομένα για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Υποχωρεί το ευρώ έναντι δολαρίου και γεν.

Πτωτικά κινείται το ευρώ μετά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό και την ανεργία στην ευρωζώνη, που αλλάζουν τα δεδομένα για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε στα 1,3663 δολ. που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τι 21 Οκτωβρίου, καταγράφοντας απώλειες 0,5%. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το ευρώ καταγράφει πτώση 0,85% στα 134,20 γεν.

Για τις αγορές, η είδηση της ημέρας ήταν η αιφνιδιαστική υποχώρηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη και μάλιστα σε χαμηλό 4ετίας (0,7%), ενώ η ανεργία παραμένει στο ρεκόρ του 12,2%. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα της οποίας ο στόχος για τον πληθωρισμό ανέρχεται το 2%. "Στην Ευρώπη, το θέμα είναι πλέον ο χαμηλός πληθωρισμός που ενισχύει την επιχειρηματολογία όσων εκτιμούν ότι η ΕΚΤ μπορεί να κάνει περισσότερα" εξηγεί ο Jan von Gerich, της Nordea.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v