Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις για το ευρώ ενόψει ΕΚΤ

Με βήμα σημειωτόν οι κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος. Πλούσια η ατζέντα των επόμενων ωρών, με συνεδρίαση τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, αλλά επίσης τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος λίγο πριν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια και την κρίσιμη συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι. Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,03% στα 1,3517 δολ., διατηρώντας τα κέρδη των προηγούμενων ημερών.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αν και παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, καθώς οι πιέσεις είναι ασφυκτικές. Μετά την αιφνιδιαστική υποχώρηση του πληθωρισμού στο 0,7%, τόσο η μείωση των επιτοκίων όσο και ένας νέος γύρος LTRO είναι επί τάπητος.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τα πρώτα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ και αύριο το ύψος της ανεργίας για την αμερικανική οικονομία που θα καθορίσουν και τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, καταγράφοντας οριακή άνοδο 0,03% στα 98,68 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v