Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλύπτει το χαμένο έδαφος το ευρώ

Στο 1,3533 δολ. το ενιαίο νόμισμα μετά τα απροσδόκητα θετικά μεγέθη για τη Γερμανία. Τι προβλέπουν οι αναλυτές για τη σύνοδο της ΕΚΤ.

Το ευρώ καλύπτει μέρος από το χαμένο έδαφος με στήριξη κυρίως από τα οικονομικά μεγέθη της Γερμανίας ενώ παράλληλα οι επενδυτές αναμένουν τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, το ευρώ ενισχύθηκε στο 1,3533 δολ., από 1,3507 δολ. νωρίτερα. Αφορμή ήταν το απροσδόκητο άλμα στις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας κατά 3,3% το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αφήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 0,5%. Υπάρχουν όμως, μεγάλα ονόματα, όπως Bank of America, Royal Bank of Scotland και UBS που εκτιμούν ότι θα υπάρξει μείωση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης σε νέο ιστορικό χαμηλό.

Η ισοτιμία του ευρώ αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις της ΕΚΤ. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πληθωρισμός αιφνιδιαστικά υποχώρησε σε χαμηλό 4ετίας, στο 0,7%, ενώ ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times πως το ισχυρό ευρώ αποτελεί απειλή και κάλεσε την ΕΚΤ να κινηθεί αναλόγως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v