Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισθητή άνοδος στις ευρωαγορές

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, αντλώντας στήριξη από τις ευοίωνες επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας αλλά και το προηγούμενο ράλι στη Νέα Υόρκη.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, αντλώντας στήριξη από τις ευοίωνες επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας αλλά και το προηγούμενο ράλι της Wall Street.

Η DaimlerChrysler εκτινάσσεται 2,2% μετά την πώληση του μεριδίου της στη Mitsubishi Motors Corp. στην Goldman. Οι ασφαλιστικές ενισχύονται αισθητά και η Axa κερδίζει 1,3%.

Η Ericsson πρωταγωνιστεί στην άνοδο των εξαγωγέων, μετά την ανακοίνωση θετικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, με άνοδο 1,1%, ενώ και η SAP ενισχύεται 1,7%.

Η Telefonica υποχωρεί 1%, καθώς διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο τελευταίο μέρισμα. Εάν αφαιρεθεί αυτό το στοιχείο, η μετοχή αντιδρά ανοδικά στα αποτελέσματα της εταιρίας.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,56% στις 5.453 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 1,28% στις 5.079 μονάδες και ο CAC 0,84% στις 4.517 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ελαφρώς ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Οι συναλλαγές προβλέπονται υποτονικές, λόγω της ημιαργίας για τον εορτασμό της Ημέρας των Βετεράνων στην αμερικανική αγορά και της απουσίας προγραμματισμένων στατιστικών ανακοινώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v