Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Allianz: Εκτίναξη κερδών 70% και 11.000 απολύσεις

Την τρίτη συνεχόμενη τριμηνιαία αύξηση κερδών ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης, χάρη στα κέρδη από τον κλάδο ασφαλειών ζωής και τις περικοπές των δαπανών, στο πλαίσιο των οποίων θα προχωρήσει σε 11.000 καταργήσεις θέσεων εργασίας.

Allianz: Εκτίναξη κερδών 70% και 11.000 απολύσεις
Την τρίτη συνεχόμενη τριμηνιαία αύξηση κερδών ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης, καθώς τα κέρδη από τον κλάδο ασφαλειών ζωής περιόρισε τις ζημίες από την περίοδο των αμερικανικών τυφώνων, που ήταν η ακριβότερη στην ιστορία.

Τα καθαρά κέρδη της Allianz αυξήθηκαν 70% στα 794 εκατ. ευρώ έναντι 468 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές περίμεναν 883 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη από τις επιχειρήσεις υγείας και ζωής τριπλασιάστηκαν. Οι ζημιές από τον τυφώνα Κατρίνα και τις υπόλοιπες καταστροφές του γ’ τριμήνου, μετά τις αντασφαλίσεις, ανήλθαν στα 753 εκατ. ευρώ.

Σε διαφορετική ανακοίνωση, ο ασφαλιστικός όμιλος δήλωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε απολύσεις 11.000 εργαζομένων, οι περισσότεροι των οποίων στην Γερμανία, καθώς προωθεί την προσπάθεια περικοπές των δαπανών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v