Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα με ING και HVB στο επίκεντρο

Κέρδη αποκομίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας στήριξη από τις ευοίωνες επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας και δη από τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Κέρδη αποκομίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας στήριξη από τις ευοίωνες επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας και δη από τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 5.439 μονάδες, καθώς πιέζεται από την υπαναχώρηση των ενεργειακών μετοχών στο πλαίσιο της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3% στις 5.026 μονάδες, ενώ ο CAC 0,28% στις 4.490 μονάδες.

Η ING εκτινάσσεται 1,9% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου και η Aegon κερδίζει 1,3% μετά την ανακοίνωση αύξησης καθαρών κερδών 25%, στα 643 εκατ. ευρώ, στο γ’ τρίμηνο.

Η HVB αντιδρά με άνοδο 2,1% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η UniCredito, που εξαγόρασε πρόσφατα τη γερμανική τράπεζα, κερδίζει 1,8%.

Η Siemens ενισχύεται 1,6% παρά την πτώση κερδών, καθώς μεμονωμένα η βιομηχανική μονάδα του ομίλου ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα από τις προβλέψεις.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, αν και τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Cisco μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης ενδέχεται να ασκήσουν πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο.

Σήμερα ανακοινώνουν μεγέθη μεταξύ άλλων η Dell και η News Corp.

Η ημέρα είναι πλούσια σε στατιστικές ειδήσεις, καθώς αναμένονται τα μεγέθη για τα επιδόματα ανεργίας (πρόβλεψη πτώσης κατά 320 χιλ. από 323 χιλ. στην προηγούμενη μέτρηση), καθώς και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Πανεπιστημίου Μίσιγκαν (πρόβλεψη για 76,5 αυτό τον μήνα από 74,2 τον Οκτώβριο).

Θα ανακοινωθούν επίσης τα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v