Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι περισσότεροι δείκτες. Τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανίες στο στόχαστρο. Ιδιαίτερα χαμηλός ο όγκος συναλλαγών. Θετική έκπληξη από το γερμανικό Ifo. Πτωτικά τα futures της Wall.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές με τον τραπεζικό κλάδο και τις αυτοκινητοβιομηχανίες να βρίσκονται στο στόχαστρο. Ιδιαίτερα χαμηλός ο όγκος των συναλλαγών, ενώ τα οικονομικά μεγέθη εκπλήσσουν θετικά.

Ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,68% στις 8294 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,03% στις 3968 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,52% στις 6.662 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,66% στις 8288 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,8% στις 6019 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,04% στις 17.016 μονάδες.

Ήπιες πιέσεις δέχονται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Στο Τόκιο, από όπου ξεκίνησε η αναταραχή της χθεσινής συνεδρίασης, ο δείκτης Nikkei έκλεισε τελικά με κέρδη 0,84%. «Η βουτιά που είδαμε χθες έπιασε πολλούς εξ απήνης και όλοι τώρα λένε ότι η αγορά θα τα καταφέρει» αναφέρει ο Manoj Ladwa, της TJ Markets και συμπληρώνει: «Θα ήμουν πολύ προσεκτικός στην αγορά μετοχών σε αυτά τα επίπεδα»

Ο όγκος συναλλαγών είναι εξαιρετικά χαμηλός, στο 26% του μέσου όρου των τελευταίων 90 ημερών για τον FSTEurofirst 300, ενόψει της αργίας σε ΗΠΑ και Βρετανία τη Δευτέρα. Ο κλαδικός δείκτης των αυτοκινητοβιομηχανιών υποχωρεί κατά 1,3% και των τραπεζών κατά 1%. Η μετοχή της Raiffeisen Bank International AG (RBI) υποχωρεί κατά 1.8% καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας υπέβαλε την παραίτησή του.

Από πλευράς οικονομικών μεγεθών πάντως, οι ειδήσεις είναι θετικές. Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo ξεπέρασε τις προσδοκίες το Μάιο, ενώ οι αναλυτές του ινστιτούτου προβλέπουν σημαντική ανάκαμψη στο γερμανικό ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v