Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με οδηγό τη Barclays

Ανοδικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Πρωταγωνιστής η Barclays με κέρδη που ξεπερνούν το 4%. Το σχέδιο Jenkins και οι μαζικές απολύσεις. Κέρδη και στα futures της Wall. Στα εταιρικά αποτελέσματα η προσοχή.

Θετικό γύρισμα καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές με τους περισσότερους δείκτες να καταγράφουν δειλά βήματα ανόδου με πρωταγωνιστή την Barclays η οποία σημειώνει άλμα 4,7% μετά την ανακοίνωση του νέου στρατηγικού σχεδίου του διευθύνοντος συμβούλου Antony Jenkins και των μαζικών απολύσεων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,16% στις 7.645 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,43% στις 3.666 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,30% στις 6.296 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,92% στις 8.152 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,24% στις 6.174 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,18% στις 16.561 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

H Barclays αν και δήλωσε ότι η κερδοφορία της σχεδόν εκμηδενίστηκε το προηγούμενο έτος, κατέθεσε το σχέδιο αναμόρφωσής της που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει 3.700 περικοπές θέσεων εργασίας. «Η Barclays ανακοίνωσε ακριβώς αυτό που ήθελε η αγορά…θα ακολουθήσουν αναβαθμίσεις και στην τιμή στόχο της μετοχής» δήλωσε ο Mark Kimsey της Accendo Markets.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Michelin καταγράφει κάθετη πτώση 3,3% καθώς ο στόχος κερδοφορίας που έθεσε για το 2013 δεν ικανοποίησε τις αγορές. Βουτιά 7,9% καταγράφει και η μετοχή της TomTom καθώς προειδοποίησε για απότομη μείωση της κερδοφορίας το 2013.

Αρκετοί αναλυτές παράλληλα, θεωρούν ότι η σταθεροποιητική πορεία των τελευταίων ημερών στις ευρωπαϊκές αγορές ήταν περισσότερο ανάπαυλα στην ευρύτερη ανοδική πορεία, παρά η αρχή μίας διορθωτικής τάσης. «Από πλευράς επιλογής τοποθετήσεων, οι μετοχές εξακολουθούν να ξεχωρίζουν» δηλώνει ο Ian Richards της Exane BNP Paribas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v