Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό 4Χ4 στις ευρωαγορές

Τέταρτη ανοδική συνεδρίαση στις ευρωαγορές χάρη στα καλά στατιστικά της Κίνας και την ανακωχή στην Μ. Ανατολή. Ρηχές συναλλαγές λόγω αργίας στην Wall Street. Όλα τα βλέμματα στην σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση κερδών κατέθεσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων, χάρη στα ευνοϊκά στατιστικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία καθώς και την κατάπαυση πυρός στην Μέση Ανατολή.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις από την διήμερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που ολοκληρώνεται αύριο και θα ασχοληθεί πρωτίστως με το ζήτημα του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού αλλά και στις παρυφές με το φλέγον θέμα της ελληνικής δόσης οικονομικής βοήθειας.

Οι όγκοι των συναλλαγών ήταν συγκριτικά μικροί στις σημερινές συνεδριάσεις, καθώς δεν λειτουργεί το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street λόγω αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Η αυριανή συνεδρίαση στην Wall θα είναι συντομευμένη.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,68% στις 5.791 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 0,84% στις 7.245 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,59% υψηλότερα στις 3.498 μονάδες.

Τα πρόσημα ήταν θετικά από νωρίς στις ευρωαγορές και το ευρώ κινήθηκε ανοδικά μέχρι πάνω από το 1,29 δολ, ενώ τα ελληνικά ομόλογα ενισχύθηκαν για δέκατη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι ηγέτες της ευρωζώνης συγκεντρώνονταν για την σύνοδο κορυφής.

Από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διολίσθησε στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στην α΄ εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης των «17» διολίσθησε στο -26,9 από το -25,7 του Οκτωβρίου.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της SABMiller εκτινάχθυηκε 6,4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Veolia Environnement ενισχύθηκε 3,68% μετά την συμφωνία πώλησης ενεργητικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v