Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη 1,6% για Παρίσι, Φρανκφούρτη. Ανοδικά τα futures της Wall. Διαφαίνεται η δυνατότητα λύσης ως προς την αποτροπή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο τράπεζες και κλάδος βασικών πόρων.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές από τα χαμηλά 3,5 μηνών. Διαφαίνεται η δυνατότητα λύσης ως προς την αποτροπή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,63% στις 7.063 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,64% στις 3.396 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 1,27% στις 5.677 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,82% στις 7.649 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,69% στις 5.173 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 1,41% στις 15.065 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

«Η ανάκαμψη θα πρέπει να είναι σημαντική επειδή υπάρχουν νέες ελπίδες αναφορικά με την αποτροπή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ» δηλώνει Βρετανός Trader

Από την Παρασκευή, οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας δήλωσαν πως θα υπάρξει εκατέρωθεν «ευελιξία» κατά τις διαπραγματεύσεις ώστε να αποτραπεί η αυτόματη επιβολή μέτρων 600 δισ. δολ. που θα φρέναραν την αμερικανική οικονομία. «Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό θέμα» δήλωσε και ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο τραπεζικός κλάδος ηγείται της ανόδου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Deutsche Bank ενισχύεται κατά 2.4% και της Commerzbank κατά 1.9%. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και ο κλάδος των βασικών πόρων (κέρδη 1,9% για τον κλαδικό δείκτη). Η μετοχή της BP ενισχύεται κατά 2.2% και της Royal Dutch Shell κατά 0.9%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v