Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Πιέσεις για τους περισσότερους δείκτες. Σε ύφεση και πάλι η Ευρωζώνη. Κόβουν προβλέψεις για εταιρική κερδοφορία. Νευρικότητα για τις νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall.

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά ταμπλό ακολουθώντας κατά πόδας τη Wall Street καθώς επικρατεί έντονη νευρικότητα για τα δημοσιονομικά προβλήματα στις ΗΠΑ και στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,91% στις 7.037 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,41% στις 3.385 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,5% στις 5.693 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει κέρδη 0,24% στις 7.691 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει πτώση 0,37% στις 5.254 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,41% στις 15.190 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, η ευρωζώνη βρίσκεται ξανά σε ύφεση, μετά από τέσσερα χρόνια. Το ΑΕΠ της ευρωζώνης υπολογίζεται ότι μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο κατά 0,1%. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι εξελίξεις ως προς το ελληνικό ζήτημα, αλλά και το εάν θα προσφύγει τελικά η Ισπανία στον μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης.

Έντονη είναι η νευρικότητα και ως προς τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν το σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας για δεύτερη ημέρα.

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος του λιανικού εμπορίου, αλλά και των ασφαλιστικών εταιρειών με τη μετοχή της Zurich Insurance Group να υποχωρεί κατά 3,2% και της βρετανικής Resolution κατά 3,6%. Βουτιά 3,7% καταγράφει η μετοχή της H&M καθώς αιφνιδίασε την αγορά ανακοινώνοντας μείωση πωλήσεων κατά 5%.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters παράλληλα, οι αναλυτές υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για την εταιρική κερδοφορία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στο τέταρτο τρίμηνο κατά 3,6% σε μέσο όρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v