Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωαγορές μετά το Eurogroup

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες και τα futures της Wall. Όλα ανοιχτά για το ελληνικό ζήτημα δηλώνει η Γερμανία. Πυρετός διαπραγματεύσεων ενόψει Eurogroup Δευτέρας. Χαμηλός όγκος συναλλαγών.

Έντονη νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το νέο αδιέξοδο στο Eurogroup αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα και ενώ η κεντρική τράπεζα της Ισπανίας προειδοποιεί ότι ενδέχεται να μην επιτευχθούν οι στόχοι του 2012.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,09% στις 7179 μονάδες ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,2% στις 3.468 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,09% στις 5.743 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,09% στις 7.786 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,33% στις 5.289 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,3% στις 15.317 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street. Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,2% στα 1,2788 δολ.

Βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι και ο χαμηλός όγκος συναλλαγών. ¨Νομίζω ότι θα συνεχιστεί έτσι μέχρις ότου υπάρξει λίγη μεγαλύτερη διαφάνεια ως προς το πότε θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα δεδομένου και ότι αύριο είναι αργία στη Wall Street λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών»

Μετά από 12 ώρες έντονων διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την Ελλάδα, ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στο κοινοβούλιο της χώρας του ότι όλα είναι ανοιχτά αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ακόμη και το πώς θα καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης, μέχρι το 2014. Η Άνγκελα Μέρκελ από την πλευρά της ανέφερε το ενδεχόμενο επέκτασης των εγγυήσεων από τον EFSF κατά 10 δισ. ευρώ. Εν μέσω όλων αυτών των εξελίξεων, ο κ. Σαμάρας ανέβαλε την επίσκεψή του στο Κατάρ και θα συναντηθεί αύριο με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Παράλληλα, η κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας προειδοποίησε ότι η αδύναμη πορεία της οικονομίας θέτει εν αμφιβόλω την επίτευξη των στόχων για το 2012 και τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης.

Πτώση 1,5% καταγράφει η μετοχή της Siemens καθώς υποβαθμίστηκε η σύστασή της από Deutsche Bank. Πιέσεις δέχονται και οι γαλλικές τράπεζες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Societe Generale υποχωρεί κατά 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v