Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάρτλε (CDU): Όχι σε νέο κούρεμα για Ελλάδα

Λίγες ώρες μετά το αδιέξοδο στο Eurogroup, στενός συνεργάτης της Μέρκελ και ανώτατο στέλεχος του CDU, επαναλαμβάνει την αντίθεση του σε νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Μπάρτλε (CDU): Όχι σε νέο κούρεμα για Ελλάδα
Λίγες ώρες μετά το αδιέξοδο στο Eurogroup, ανώτατο στέλεχος της παράταξης της Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε την αντίρρηση του CDU στην πρόταση για νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους. Ο Νόρμπερτ Μπάρτλε, επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού, δήλωσε μιλώντας σε γερμανικό ραδιόφωνο πως δεν του προκαλεί εντύπωση το αδιέξοδο στο Eurogroup αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα δεδομένων των αντίθεων απόψεων για τον τρόπο που θα καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στις πιέσεις για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο κ. Μπάρτλε δήλωσε: «Θα υπήρξαν τρεις συνέπειες που θεωρούμε κακές. Θα στοίχιζε χρήματα, θα έδινε θανάσιμο μήνυμα στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και ίσως την Ισπανία καθώς θα έθεταν άμεσα θέμα να μην αποδεχθούν και εκείνες δύσκολες προϋποθέσεις και να μην προχωρήσουν σε δύσκολα μέτρα… και θα επέφερε επιπτώσεις με βάση το νόμο για τους προϋπολογισμούς»

«Το κούρεμα του χρέους θα μπορούσε να είναι ο πιο εύκολος δρόμος για την ενδιαφερόμενη χώρα, αλλά ο στόχος μας είναι να παλέψουμε τις ρίζες του προβλήματος του υπερβολικού δανεισμού» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v