Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις για τις ευρωαγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές. Στάση αναμονής ενόψει μεγεθών στις ΗΠΑ. Προβληματισμός για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη. Πιέσεις στο ευρώ λόγω Ελλάδας. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμα οικονομικά μεγέθη όπως το ΡΜΙ για τον κλάδο βιομηχανίας της ευρωζώνης και το δείκτη ανεργίας στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,02% στις 7.337 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,18% στις 3.469 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,03% στις 5.863 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,19% στις 7.901 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,1% στις 5.382 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,65% στις 15.701 μονάδες.

Mε βήμα σημειωτόν κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Πιέσεις στο ευρώ, που υποχωρεί κατά 0,4% στα 1,2874 δολ.. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι βασική αιτία είναι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Ελλάδα να κρίνει αντισυνταγματικές τις μειώσεις των συντάξεων.

Εκτός από τις εξελίξεις στην κρίση της ευρωζώνης και την ελληνική υπόθεση, οι αναλυτές αναμένουν κρίσιμα μεγέθη για την διεθνή οικονομία. «Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την πορεία των αγορών. Είχαμε μία άνοδο κατά το καλοκαίρι με στήριξη από τις ενέσεις ρευστότητας και τώρα οι αγορές περιμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα και τα οικονομικά μεγέθη για να επιβεβαιώσουν αυτή την τάση» αναφέρει η Petra Kersenbrock της Commerzbank.

Χθες υπήρξε μια θετική έκπληξη από την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Σήμερα αναμένεται ο δείκτης ανεργίας, αλλά και η βιομηχανική παραγωγή για τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Ως προς την ευρωζώνη, ανακοινώθηκε νέα συρρίκνωση του δραστηριοτήτων στον κλάδο μεταποίησης, για 15ο συνεχή μήνα.

Βουτιά 8,1% καταγράφει η μετοχή της Alcatel – Lucent καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε γύρισμα στο κόκκινο ως προς τα αποτελέσματα τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v