Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δειλά βήματα ανόδου για τις ευρωαγορές

Διστακτικές κινήσεις, μικρά κέρδη και χαμηλός όγκος συναλλαγών. Οι επενδυτές αποτιμούν την εικόνα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων. Στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη της Κίνας.

Διστακτικές κινήσεις και με μικτά πρόσημα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών καθώς είναι ημιαργία για αρκετές χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και για μερικά μέρη της Γερμανίας).

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,31% στις 7.283 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,3% στις 3.452 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,35% στις 5.821 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ πέρασε σε κέρδη 0,4% στις 7.878 μονάδες. Ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,06% στις 5.359 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει μικρά κέρδη στις 15.641 μονάδες.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Royal Dutch Shell ενισχύεται κατά 1% μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες για το τρίμηνο. Η μετοχή της HSBC Holdings ενισχύεται κατά 1%, και της Lloyds Banking Group κατά 3,5%.

Στήριξη στους χρηματιστηριακούς δείκτες παρέχουν και τα τελευταία στοιχεία από την Κίνα. Τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας επιβεβαιώνουν πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη ανακάμπτει, έστω και με ήπιους ρυθμούς. Ο επίσημος δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο της μεταποίησης διαμορφώθηκε στο 50,2 από 49,8 τον προηγούμενο μήνα. Ο αντίστοιχος δείκτης της HSBC διαμορφώθηκε στο 49,5 (επίπεδο υψηλότερο από την αρχική ένδειξη για 49,1) από 47,9 το Σεπτέμβριο.

Οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στα αντίστοιχα στοιχεία που αναμένονται για την αμερικανική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v