Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει η νευρικότητα στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό πρόσημο γύρισαν σχεδόν όλοι οι ευρωπαϊκοί δείκτες. Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις Draghi, προκύπτουν οι πρώτες ενστάσεις από... την Bundesbank. Χάνει μέρος από τα κέρδη του το ευρώ.

Αρνητικό γύρισμα πραγματοποιείται στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς μία ημέρα μετά τις πολύκροτες δηλώσεις Draghi περί στήριξης της αγοράς ομολόγων προκύπτουν οι πρώτες ενστάσεις από.. .την Bundesbank

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,79% στις 6.530 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,14% στις 3.202 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,28% στις 5.557 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει πτώση 0,88% στις 6.312 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει απώλειες 0,65% στις 4.522 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,59% στις 12.131 μονάδες.

Το ευρώ, που νωρίτερα βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το $1,23 τώρα υποχωρεί στο $1,2253. Και η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου που είχε υποχωρήσει στο 6,82% αυξάνεται στο 6,935%.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πληροφόρηση από traders, αναφέρει ότι παρά τις δηλώσεις Draghi, η Bundesbank δεν αλλάζει την κρίσιμη στάση της ως προς το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων. Επισημαίνεται ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ χθες δήλωσε πως «θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε το ευρώ», αναφερόμενος μάλιστα και στο ενδεχόμενο παρέμβασης στην αγορά ομολόγων. Οι δηλώσεις του οδήγησαν σε ράλι τις αγορές και σε άλμα του ευρώ με τους αναλυτές να αναμένουν κάποια κίνηση της ΕΚΤ ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν traders, όμως, η ισχυρή Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας επιμένει πως η αγορά κρατικών ομολόγων δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης.

Οι διαφωνίες αυτές προκύπτουν ενώ η κρίση της ευρωζώνης κλιμακώνεται με την ανεργία της Ισπανίας να εκτοξεύεται στο 24,6%!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v