Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι ευρωαγορές

Θετικό πρόσημο για τους δείκτες στον απόηχο των δηλώσεων Draghi. Σε απόσταση αναπνοής από το $1,23 το ευρώ. Στο 6,82% έπεσε η απόδοση του 10ετούς Ισπανίας. Οι θετικές εκπλήξεις από Renault και Barclays.

Διστακτική άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές και ενώ οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμα στοιχεία, όπως το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,14% στις 6.592 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,35% στις 3218 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,22% στις 5.585 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει κέρδη 0,99% στις 6430 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,13% στις 4558 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,78% στις 13.310 μονάδες.

Ξεχωρίζουν οι μετοχές της Renault με κέρδη μεγαλύτερα του 2% και της Barclays που καταγράφει άλμα 4%. Και οι δύο ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρακτικά προανήγγειλε χθες κινήσεις στην αγορά ομολόγων λέγοντας ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε το ευρώ». Οι αναλυτές αναμένουν δράση από την ΕΚΤ ακόμη και την επόμενη εβδομάδα. «Οι προσδοκίες έχουν αυξηθεί μετά τα σχόλια του κ. Draghi και αναμένεται ότι η ΕΚΤ θα κάνει κάτι την επόμενη εβδομάδα, ίσως μαζί με μείωση επιτοκίων» δηλώνει Yuji Saito, της Credit Agricole Bank στο Τόκιο.

Το ευρώ πάντως, ανακάμπτει σημαντικά και τώρα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα 1,23 δολ., ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας έχει υποχωρήσει αισθητά στο 6,82%

Παράλληλα, κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής αναμένονται και από την Κίνα καθώς συνεχίζεται η επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Τέλος, τα στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα για το αμερικανικό ΑΕΠ θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και τις μελλοντικές κινήσεις της Fed, στην οποία ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v